Over mij

Mijn naam is Femke en tekenen is wat ik het liefste doe. In mijn werk probeer ik altijd iets te verwerken waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt, door humor en veel aandacht voor details. Denk aan gezellige camperbusjes, opgerolde rode katten, kleurrijke bloemen en plekjes om bij weg te dromen.

Als kind tekende ik veel en riep ik dat ik ‘kunstenares’ wilde worden. Na een jaar op de kunstacademie ging ik communicatie studeren, haalde netjes mijn diploma en ging aan het werk.

Toch bleef het fijn om te creëren; zo leerde ik mezelf haken en maakte ik meer foto’s dan je ooit nodig kunt hebben. Uiteindelijk ontdekte ik weer hoe lekker tekenen is. Zo fijn om daar nu mijn werk van te kunnen maken.

Ik ben getrouwd en moeder van Annika (’19) en Jonas (’21). Ik eet graag pizza en sushi en drink graag koffie en ginger ale. Je maakt me blij met Scandinavië, de zee, katten en (arthouse) films. Je maakt me niet blij met drukte, koolraap en spinnen. Ik laat me graag inspireren door folklore, tradities, de natuur, kamperen, koken en eten.

Mijn werkplek is thuis, aan de rand van Hengelo. Ik ga graag even een rondje wandelen en vind ’t heerlijk om de seizoenen te zien veranderen. Eenmaal achter mijn bureau word ik liefdevol van mijn werk gehouden onze twee katten Charlie en Saartje.