Over mij

Illustraties met een verhaal
In mijn werk probeer ik altijd iets te verwerken waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt, door humor en veel aandacht voor details. Want wat dat betreft ben ik een Pietje Precies. Of het nou een illustratie voor een tijdschrift is of voor een geboortekaartje; ik vind het heel fijn om helemaal in een onderwerp te duiken en me echt in te lezen voordat ik ermee aan de slag ga. Zo probeer ik echt een verhaal te vertellen met wat ik maak.

Mijn interesses zijn breed, van folklore tot science fiction en van planten, dieren tot koken en eten, van kamperen (in ons rode kampeerbusje) tot Scandinavië.

Hoe het zo gekomen is
Als klein meisje tekende ik veel en schreef ik verhaaltjes. Al jong riep ik dat ik kunstenares wilde worden. Na de middelbare school ging ik dan ook (uiteindelijk) naar de kunstacademie, waar ik na een jaar alweer moest stoppen. Ik ging communicatie studeren, haalde netjes mijn diploma en ging aan het werk.

Toch bleef het fijn om creatief bezig te zijn; ik leerde mezelf haken en naaien, maakte meer foto’s dan je als mens ooit nodig kunt hebben en na verloop van tijd ontdekte weer hoe fijn tekenen is. Van mijn illustraties maakte ik ansichtkaarten en posters en in 2014 opende ik een webshop onder de naam Studio Kvinna.

En sindsdien leid ik een dubbelleven: drie dagen in de week werk ik bij Concordia Film | Theater | Beeldende kunst in Enschede op de marketingcommunicatie afdeling en de rest van de tijd ben ik illustrator. Ik maak nog steeds kaarten en posters, heb daar wat (woon-)accessoires aan toegevoegd en elk jaar teken een maandkalender in een thema. Daarnaast werk ik in opdracht aan trouw- en geboortekaartjes en ben ik bezig met illustraties voor bedrijven en organisaties.

Mijn werkplek is thuis (daar is de koffie het lekkerst) en dat is aan de rand van Hengelo, vlakbij het Twentekanaal en het buitengebied. Ik ga graag even een rondje wandelen en vind ’t heerlijk om de seizoenen te zien veranderen. Eenmaal achter mijn bureau word ik liefdevol van mijn werk gehouden door de katten, Charlie (een rode kater) en Saartje (een zwarte poes met witte voetjes en een dito befje). Maar ik zou ze voor geen goud willen missen.